Katholiek Brunssum Activiteiten Missie Zuster Francien

Zuster Francien van den Bergen S.Sp.S.

Zuster Francien van den BergenZuster Francien, afkomstig uit Treebeek, is al meerdere jaren werkzaam in Togo (West-Afrika). Zij is lid van de Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest, waarvan het Provincialaat in Uden (Arnoldusklooster) gevestigd is. In het najaar van 2011 was zij op vakantie in Nederland, o.a. bij haar medezusters van de Zonnestraat in Treebeek.

Zondag 6 november heeft zuster Francien verteld over Togo en haar werk aldaar en foto's laten zien van het gebied waar zij werkzaam is. De kerkdeurcollectes hebben € 454,77 opgebracht.

6 December 2011 schrijft zuster Francien over haar terugkeer in Togo:
"Even 'n levensteken vanuit Togo! Inmiddels ben ik alweer sinds drie weken op 'stal'. Helaas heb ik niet zo'n goede start gemaakt! In Togo aangekomen vierden we namelijk datzelfde weekend het feest van Christus Koning met een echte roomskatholieke processie! Stelt u zich eens voor ... 's middags om 14.00 uur in die hete zon tot 's avonds 17.30 uur. Ik moest weer wennen aan die hitte en zo ook mijn voeten! Mijn voeten begaven het namelijk toen ik de volgende dag nog eens 5 uur naar Bassar moest reizen. Ik kreeg last van oedemateuze voeten en daarbij kwam een fikse ontsteking aan mijn linkerenkel. Ik kreeg meteen een antibioticakuur en pijnstillers voorgeschreven en heb enkele dagen rust gehouden. Stelt u zich voor dat onze kapelaan op het idee kwam om mij de ziekenzalving te geven ... zodat mij dit steun en kracht zou geven. Enkele dagen later was alles verdwenen en nu huppel ik weer vrolijk rond in die afzienbare hitte. Ik wens u een goede voorbereiding op kerstmis die weer voor de deur staat! Vrede en alle goeds ..."